PIZZA
Velikonoce, jaro a hodně sluníčka. Plněný škvarkový Velikonoční koláč vám bude chutnat a dodá tolik potřebnou enegii. Ne nadarmo se říká, že škvarky jsou český "energeťák". KRÁSNÉ A BAREVNÉ VELIKONOCE :)
První historicky doložený recept na bramborové krokety je z Francie z roku 1691. Dnes se píše rok 2023, krokety jsou pořád na vrcholu a Pizza přes ulici v Krnově je pravděpodobně jediná na světě, která vám může pizzu s kroketami nabídnout. Usmažené bramborové kuličky od společnosti Farm Frites se na pizze v poklidu pečou obalené třemi druhy sýrů a dalšími ingrediencemi. Hodně Dobrou Chuť.
Hranolky od FARM FRITES jsou křupavé, chutné a poctivé. Stejné zůstávají, když se smaží, zatím co se FARM FRITES PIZZA peče. Určitě jste už takovou ve světě viděli a u nás ji můžete i ochutnat. Hranolky Farm Frites posunují její chuť a energii o další level směrem nahoru. Navíc se tato pizza stala jednou z našich nejprodávanějších.
PIZZA PIZZA SNACK jsou pizza tyčinky s mozzarellou, mořskou solí a smaženou cibulkou. Inspiraci nám poskytli kolegové v LITTLE CAESARS z USA. Tato společnost je mimo jiné sponzorem nejoblíbenějšího sportu v PIZZA PŘES ULICI v KRNOVĚ, amerického fotbalu. NFL
K PIZZA PIZZA SNACKU si můžete přiobjednat několik druhů omáček a být prostě v americké pohodě.
Poprvé tuto pizzu vytvořil pekař Raffaele Esposito při příležitosti návštěvy královského páru v roce 1889 v Neapoli. Tradiční neapolské pizze, která se jedla jen suchá nebo se sádlem a sýrem, se rozhodl dát barvy italské vlajky. Na červenou použil rajčata, na bílou mozzarellu a na zelenou bazalku. V Pizza Přes Ulici přidáváme bazalku přímo do těsta. Rozhodně si ale, pokud je máte rádi, přidejte ančovičky.
Ricotta e Patria je lehká, zdravá pizza. Všechny ingredience leží na ricottové salze s petrželkou, do které přidáváme olivový olej, sůl, drcený pepř a česnek. V překladu do češtiny jde o nádherné spojení slov TVAROH A VLAST. Pizza je barevně krásná a určitě vám bude chutnat. A takhle dnes žije Itálie. Podívejte se.
Pizza kterou můžete oslavit své vítězství. Buldočí odhodlání Sira Winstona Churchilla, britského premiéra, zde zastupuje porce výborné anglické slaniny. Beraní rohy jsou kvalitně naložené a umějí moc hezky a chutně křupnout. Nebojte se přidat sýr Cheddar. Zraje na pobřeží jihozápadní Anglie a pro tuto pizzu se přímo narodil.
V téměř doslovném překladu z italštiny jde o SMETANOVÉ HŘIBY. Používáme krásné bílé žampióny a smetana je hustá tak, že by se dala krájet. Jestli by jste si měli něco přidat? Ano. Listový špenát doladí tuhle pizzu nejen do barvy, ale i do chuti.
Jde o jednu z našich vlajkových pizz. Prodává se takřka nejvíc. Dokázala doplout i k ostrovu Monte Cristo. Je na ní vše co máte rádi a rozhodně si nic nepřidávejte. Zbytečné. Ančovičky ubrat můžete, nejsou pro každého, to je pravda. Ale teď vážně, už jste někdy viděli mrknout ančovičku?
Naopak Quattro Formaggi je po celou dobu, co ji v Pizza přes ulici pečeme, stále stejná. Jeden sýr doplňuje druhý a třetí a čtvrtý. Spojí se v chuťový sýrový lunapark, kde si každý najde svojí oblíbenou atrakci. Nevynechá ani malou střelnici u které udělá z Eidamu vzduchovkou třeba Ementál, camembertový řetízkový kolotoč a strašidelnou dráhu ze zralé paní Nivy.
Quattro Salami prošla v našem podniku svou vlastní pizzaevolucí. Měnila se slanina, zkoušeli jsme více druhů salámů a šunek, klobásky si taky hledaly své místo v peci. Nakonec je taková jaká je. Mírně pikantní, ne moc mastná ani zase dietní. A přidat si na ní můžete co uznáte za vhodné.
Znalci kinematografie poznali. Ano. Andolini bylo pravé příjmení Vita Corleoneho, ještě když žil v Itálii jako malý chlapec, než se stal největším mafiánem ve Spojených státech. Obchod mu vykvetl na olivovém oleji, protože dokázal své zákazníky přesvědčit, že právě jeho olej je nejlepší. Faktem zůstává, že reklamu mu šéfovali obchodní zástupci s trošku tvrdšími marketingovými metodami. Nicméně, přidejte si sušenou italskou šunku a budete jedním z nás. È solo un affare. Je to jen obchod. Říkali.....
A co jsou ty ARTYČOKY? Je pravda, že už tuto otázku slyšíme méně a méně. Naučili jsme se je jíst. Rostou u Středozemního moře, vypadají jako bodlák, ale jsou tak maximálně zdravé, že vám vyčistí játra ani se nenadějete. Pro nás je například kombinace artyčoků a TUŇÁKA možná nezvyklá, ale zkuste to.
Středozemní a Černé moře, Atlantický oceán, vody kolem japonských ostrovů. Odtud se do naší země plné vánočních kaprů, dostává tuňák obecný. Možná stojí za to, se zamyslet odkud je právě ten, který máte na této pizze. A pak tam třeba jeďte na dovolenou.Ale spíš to neřešte a přidejte si pro barvu a ještě lepší chuť například rajčata.
Příběh zázračně zbohatlého Edmonda Dantése, posléze hraběte Monte Crista, známe skoro všichni. Šlo tam o veliký poklad. Krevety jsou takový poklad. A přidáte-li uzený Eidam nebo Cheddar, budete ještě spokojenější. Pokud zavítáte do sekce Saláty Tricolore, je tam jeden s restovanými krevetkami, drceným pepřem a citrónovou zálivkou.
Porto Eurona je naše staronová pizza, ale tentokrát na ní hraje hlavní roli Atlantský losos. Na pizzu jej dáváme až úplně na závěr, aby se stačil rozvonět a především milovníky této ryby potěšit svou kvalitou a chutí. Pokud si o chovu lososů u nás chcete přečíst více, tak tady: Eurona se stará i o vaši domácnost.
Vzhledem k faktu, že losos se připravuje prakticky zakázkově a zájem o něj je mimořádný, občas nahradíme plátky norského lososa. Ať vám tato ryba a pizza pořád hodně chutná.
"Uděláme mu nabídku,kterou nebude moci odmítnout," je asi nejslavnější věta Dona Corleoneho. Pak na něj sice několikrát vystřelili u stánku s pomeranči, ale rozdýchal se a příběh šel dál. My zůstaneme u ovoce. V kombinaci s kuřecím masem je tato pizza stále v TOP FIVE. Jestli něco přidat? Možná zelený listový špenát.
Balkánský poloostrov se zde podepsal úplně nejvíc. Věděli jste, že olivovník začne naplno plodit až po padesáti letech? A kolik se jenom u nás prodá oliv. Neuvěřitelné. Možná by jste si mohli přidat česnek. Ten v základní výbavě není.
POZOR NOVINKA: K pizze Lucifero si můžete do košíku přidat KINDER VAJÍČKO pro "Ostré chlapy a holky." Pokud na něj po ostré pizze nebudete mít chuť, bude to té hračce zalité v čokoládě moc líto. :)
Viděli jste film HELLBOY? To byl pěkně ostrý ďáblík. Stejně jako naše Lucifero. Salsa se připravuje na karamelizovaném cukru s česnekem a chilli. Docela síla. Ale umíme tuhle pizzu připravit i v odlehčené verzi. To znamená, že je tam všechno co má být, ale prostě fakt nepálí. I když, proč by vlastně neměla být ostrá? No, jenom ať víte, že to jde. Zbytečně neobrušujte hrany, nejsme na dětském hřišti.
Pravdou je, že si málokdo z nás koupí v obchodě tři rohlíky a dvacet deka parmské šunky. Byl by to gastronomický hřích. Jde totiž o značkový produkt, který si Italové hlídají stejně jako lístky na fotbal. Vepřová kýta se nakládá na dlouhé týdny do soli a potom si ve speciálních sušárnách klidně i několik let v pohodě visí a čeká na ten správný okamžik. Na pizzu se správně přidává až po upečení, ale tohle děláme jen když si o to sami řeknete nebo napíšete. Lascia vivere il prosciutto! AŤ ŽIJE ŠUNKA!
Stejně jako Italové nedají dopustit na prosciutto, tak i my si hlídáme tvarůžky. Pokud jste nevěděli, vyrábí se od roku 1876 v Lošticích na Hané. Jedině odtud jsou ty správné a všechno ostatní je "fejk". Pravda, ruční práci nahradili stroje, ale přál bych vám vidět co ty holky dělají v naší peci. Nádherně se nafouknou do tvarůžkových bublin, pozlatí se a voní. Proto DECH JIŽNÍ HANÉ. Děti se tam ve škole učí, že Země vznikla právě s těchto bublin. My v Krnově ale víme, že to bylo až potom co se otevřela první KOFOLA :)
El Clasico 4.9 2021 Krásné Loučky - Chomýž 4:1
Tohle je naše první historická pizza, která vznikla na přání. A to na přání fotbalistů Krásných Louček, především tehdejšího špílmachra Honzy Adamíka. Jen pro zajímavost, dnes pracuje jako trenér fotbalové mládeže Sigmy Olomouc. Bello Calcio se překládá jako Krásný Fotbal a můžou ji kromě Vás jíst i hráči FK Krnov, kteří díky nespornému talentu dělají svým příznivcům v posledních letech hodně radosti. Můžete ji zkusit na Chilli salse, ať se pohled na hřiště zaostří. Jinak poslední výsledek El Clasico: Krásné Loučky vs. Chomýž 4:1. Debakl z minulého roku (2:7) není sice zapomenut, ale v Loučkách už se lépe dýchá. :)
A od fotbalu k muzice. V Cremoně se narodil jeden ze zakladatelů italské opery Claudio Monteverdi a také světoznámý houslař Antonio Stradivari. Oba patří k hudbě jako olivy k Itálii. My ještě přidáváme brokolici, protože je prostě moc dobrá a zní to italsky.
Neboj se maličká..... takto se dá volně přeložit refrén hitu pana Druppiho, vlastním jménem Giampiero Anelli, který si volně od instalatérské práce přešel na jeviště a svým nádherným "chraplákem" dělá radost dodnes. Vystupoval už i v Kofola Music Clubu v Krnově. Cosi Picolla je vyladěná do posledního detailu. Rozmanité chutě se střídají a po jídle jste prostě spokojení. HODNĚ DOBROU CHUŤ.