PIZZA (2)
Hranolky od FARM FRITES jsou křupavé, chutné a poctivé. Stejné zůstávají, když se smaží, zatím co se FARM FRITES PIZZA peče. Určitě jste už takovou ve světě viděli a u nás ji můžete i ochutnat. Hranolky Farm Frites posunují její chuť a energii o další level směrem nahoru. Navíc se tato pizza stala jednou z našich nejprodávanějších.
"Uděláme mu nabídku,kterou nebude moci odmítnout," je asi nejslavnější věta Dona Corleoneho. Pak na něj sice několikrát vystřelili u stánku s pomeranči, ale rozdýchal se a příběh šel dál. My zůstaneme u ovoce. V kombinaci s kuřecím masem je tato pizza stále v TOP FIVE. Jestli něco přidat? Možná zelený listový špenát.
Ricotta e Patria je lehká, zdravá pizza. Všechny ingredience leží na ricottové salze s petrželkou, do které přidáváme olivový olej, sůl, drcený pepř a česnek. V překladu do češtiny jde o nádherné spojení slov TVAROH A VLAST. Pizza je barevně krásná a určitě vám bude chutnat. A takhle dnes žije Itálie. Podívejte se.
Balkánský poloostrov se zde podepsal úplně nejvíc. Věděli jste, že olivovník začne naplno plodit až po padesáti letech? A kolik se jenom u nás prodá oliv. Neuvěřitelné. Možná by jste si mohli přidat česnek. Ten v základní výbavě není.
První historicky doložený recept na bramborové krokety je z Francie z roku 1691. Dnes se píše rok 2023, krokety jsou pořád na vrcholu a Pizza přes ulici v Krnově je pravděpodobně jediná na světě, která vám může pizzu s kroketami nabídnout. Usmažené bramborové kuličky od společnosti Farm Frites se na pizze v poklidu pečou obalené třemi druhy sýrů a dalšími ingrediencemi. Hodně Dobrou Chuť.
Pravdou je, že si málokdo z nás koupí v obchodě tři rohlíky a dvacet deka parmské šunky. Byl by to gastronomický hřích. Jde totiž o značkový produkt, který si Italové hlídají stejně jako lístky na fotbal. Vepřová kýta se nakládá na dlouhé týdny do soli a potom si ve speciálních sušárnách klidně i několik let v pohodě visí a čeká na ten správný okamžik. Na pizzu se správně přidává až po upečení, ale tohle děláme jen když si o to sami řeknete nebo napíšete. Lascia vivere il prosciutto! AŤ ŽIJE ŠUNKA!
Stejně jako Italové nedají dopustit na prosciutto, tak i my si hlídáme tvarůžky. Pokud jste nevěděli, vyrábí se od roku 1876 v Lošticích na Hané. Jedině odtud jsou ty správné a všechno ostatní je "fejk". Pravda, ruční práci nahradili stroje, ale přál bych vám vidět co ty holky dělají v naší peci. Nádherně se nafouknou do tvarůžkových bublin, pozlatí se a voní. Proto DECH JIŽNÍ HANÉ. Děti se tam ve škole učí, že Země vznikla právě s těchto bublin. My v Krnově ale víme, že to bylo až potom co se otevřela první KOFOLA :)
El Clasico 4.9 2021 Krásné Loučky - Chomýž 4:1
Tohle je naše první historická pizza, která vznikla na přání. A to na přání fotbalistů Krásných Louček, především tehdejšího špílmachra Honzy Adamíka. Jen pro zajímavost, dnes pracuje jako trenér fotbalové mládeže Sigmy Olomouc. Bello Calcio se překládá jako Krásný Fotbal a můžou ji kromě Vás jíst i hráči FK Krnov, kteří díky nespornému talentu dělají svým příznivcům v posledních letech hodně radosti. Můžete ji zkusit na Chilli salse, ať se pohled na hřiště zaostří. Jinak poslední výsledek El Clasico: Krásné Loučky vs. Chomýž 4:1. Debakl z minulého roku (2:7) není sice zapomenut, ale v Loučkách už se lépe dýchá. :)
A od fotbalu k muzice. V Cremoně se narodil jeden ze zakladatelů italské opery Claudio Monteverdi a také světoznámý houslař Antonio Stradivari. Oba patří k hudbě jako olivy k Itálii. My ještě přidáváme brokolici, protože je prostě moc dobrá a zní to italsky.
Neboj se maličká..... takto se dá volně přeložit refrén hitu pana Druppiho, vlastním jménem Giampiero Anelli, který si volně od instalatérské práce přešel na jeviště a svým nádherným "chraplákem" dělá radost dodnes. Vystupoval už i v Kofola Music Clubu v Krnově. Cosi Picolla je vyladěná do posledního detailu. Rozmanité chutě se střídají a po jídle jste prostě spokojení. HODNĚ DOBROU CHUŤ.