PIZZA (2)
Hranolky od FARM FRITES jsou křupavé, chutné a poctivé. Stejné zůstávají, když se smaží, zatím co se FARM FRITES PIZZA peče. Určitě jste už takovou ve světě viděli a u nás ji můžete i ochutnat. Hranolky Farm Frites posunují její chuť a energii o další level směrem nahoru. Navíc se tato pizza stala jednou z našich nejprodávanějších.
"Uděláme mu nabídku,kterou nebude moci odmítnout," je asi nejslavnější věta Dona Corleoneho. Pak na něj sice několikrát vystřelili u stánku s pomeranči, ale rozdýchal se a příběh šel dál. My zůstaneme u ovoce. V kombinaci s kuřecím masem je tato pizza stále v TOP FIVE. Jestli něco přidat? Možná zelený listový špenát.
Dovolte abych se představil. Jmenuji se Chilli Hot Dog, vážím nejméně 250g a ležím si v klidu na hranolkách. Koupíte mě pouze v Pizza přes ulici v Krnově. Stojím 100 korun a pokud si mě přijdete vyzvednout do naší provozovny, dostanete ke mě krabičku Jupíka ZDARMA. (Umím se udělat i v lehké, neostré variantě, kde dostanete místo ostré omáčky kečup) A máme NOVINKU HOT DOG SÝROVÝ. Uzeninu v této variantě nahradí SMAŽENÉ MOZZARELLOVÉ TYČINKY, opečená slanina a omáčka Ricotta. BOMBA :)
Ricotta e Patria je lehká, zdravá pizza. Všechny ingredience leží na ricottové salze s petrželkou, do které přidáváme olivový olej, sůl, drcený pepř a česnek. V překladu do češtiny jde o nádherné spojení slov TVAROH A VLAST. Pizza je barevně krásná a určitě vám bude chutnat. A takhle dnes žije Itálie. Podívejte se.
Balkánský poloostrov se zde podepsal úplně nejvíc. Věděli jste, že olivovník začne naplno plodit až po padesáti letech? A kolik se jenom u nás prodá oliv. Neuvěřitelné. Možná by jste si mohli přidat česnek. Ten v základní výbavě není.
Prostě obyčejná, ale americká kobliha :-) s polevou a nějakým tím sypáním. A můžete si přidat zmrzlinu s deštníkem.
První historicky doložený recept na bramborové krokety je z Francie z roku 1691. Dnes se píše rok 2023, krokety jsou pořád na vrcholu a Pizza přes ulici v Krnově je pravděpodobně jediná na světě, která vám může pizzu s kroketami nabídnout. Usmažené bramborové kuličky od společnosti Farm Frites se na pizze v poklidu pečou obalené třemi druhy sýrů a dalšími ingrediencemi. Hodně Dobrou Chuť.
Pravdou je, že si málokdo z nás koupí v obchodě tři rohlíky a dvacet deka parmské šunky. Byl by to gastronomický hřích. Jde totiž o značkový produkt, který si Italové hlídají stejně jako lístky na fotbal. Vepřová kýta se nakládá na dlouhé týdny do soli a potom si ve speciálních sušárnách klidně i několik let v pohodě visí a čeká na ten správný okamžik. Na pizzu se správně přidává až po upečení, ale tohle děláme jen když si o to sami řeknete nebo napíšete. Lascia vivere il prosciutto! AŤ ŽIJE ŠUNKA!
Stejně jako Italové nedají dopustit na prosciutto, tak i my si hlídáme tvarůžky. Pokud jste nevěděli, vyrábí se od roku 1876 v Lošticích na Hané. Jedině odtud jsou ty správné a všechno ostatní je "fejk". Pravda, ruční práci nahradili stroje, ale přál bych vám vidět co ty holky dělají v naší peci. Nádherně se nafouknou do tvarůžkových bublin, pozlatí se a voní. Proto DECH JIŽNÍ HANÉ. Děti se tam ve škole učí, že Země vznikla právě s těchto bublin. My v Krnově ale víme, že to bylo až potom co se otevřela první KOFOLA :)
El Clasico 4.9 2021 Krásné Loučky - Chomýž 4:1
Tohle je naše první historická pizza, která vznikla na přání. A to na přání fotbalistů Krásných Louček, především tehdejšího špílmachra Honzy Adamíka. Jen pro zajímavost, dnes pracuje jako trenér fotbalové mládeže Sigmy Olomouc. Bello Calcio se překládá jako Krásný Fotbal a můžou ji kromě Vás jíst i hráči FK Krnov, kteří díky nespornému talentu dělají svým příznivcům v posledních letech hodně radosti. Můžete ji zkusit na Chilli salse, ať se pohled na hřiště zaostří. Jinak poslední výsledek El Clasico: Krásné Loučky vs. Chomýž 4:1. Debakl z minulého roku (2:7) není sice zapomenut, ale v Loučkách už se lépe dýchá. :)
A od fotbalu k muzice. V Cremoně se narodil jeden ze zakladatelů italské opery Claudio Monteverdi a také světoznámý houslař Antonio Stradivari. Oba patří k hudbě jako olivy k Itálii. My ještě přidáváme brokolici, protože je prostě moc dobrá a zní to italsky.
Neboj se maličká..... takto se dá volně přeložit refrén hitu pana Druppiho, vlastním jménem Giampiero Anelli, který si volně od instalatérské práce přešel na jeviště a svým nádherným "chraplákem" dělá radost dodnes. Vystupoval už i v Kofola Music Clubu v Krnově. Cosi Picolla je vyladěná do posledního detailu. Rozmanité chutě se střídají a po jídle jste prostě spokojení. HODNĚ DOBROU CHUŤ.
Porto Eurona je naše staronová pizza, ale tentokrát na ní hraje hlavní roli Atlantský losos. Na pizzu jej dáváme až úplně na závěr, aby se stačil rozvonět a především milovníky této ryby potěšit svou kvalitou a chutí. Pokud si o chovu lososů u nás chcete přečíst více, tak tady: Eurona se stará i o vaši domácnost.
Vzhledem k faktu, že losos se připravuje prakticky zakázkově a zájem o něj je mimořádný, občas nahradíme plátky norského lososa. Ať vám tato ryba a pizza pořád hodně chutná.